top of page
Happy Games Changers 2022-56.jpg

PROGRAMMA 2022

BB-bomencentrum-Baarn.jpeg

09:15 - 09:45

Jardin D'Hiverre

NETWERKEN MET KOFFIE

Begin dit evenement goed met wat netwerken, kletsen, en een goed kopje koffie in de prachtige omgeving van het Bomencentrum. 

IMG_3346.jpg

09:45 - 10:00

Catalpa
(Jardin D'Hiverre)

OPENING DOOR DE DAGVOORZITTER

Introductie van de dag en wat er te gebeuren staat door Michèle Sparreboom.

KEY NOTE: JITSKE KRAMER

Jitske-Kramer-in-interview-Fotograaf-Nathan-Reinds-scaled.jpeg

10:00 - 11:00

Catalpa
(Jardin D'Hiverre)

'Join the Jam'

In haar verhaal neemt Jitske ons mee op een boeiende reis naar menselijke vraagstukken en oplossingen. Zien wat er werkelijk speelt. Met oog voor verschillen én overeenkomsten. Kijken vanuit een opvallend perspectief. Zonder automatische piloot. Met lef om van de gebaande paden af te wijken. Verschillen verbindend en met onmisbare kennis voor effectieve samenwerking, wijze besluitvorming en collectieve verandering.

Keynote

11:10 - 11:50

RONDE 1

Ronde1

Weide

karen sikkema.jpeg

KAREN SIKKEMA & MARLOES SIKKEMA

'AdVenture – een spannende teamgame over diversiteit binnen teams'

Aan de hand van de case ‘AdVenture’ laat Karen zien hoe belangrijk diversiteit binnen een team is. 

 

In AdVenture ga je met een team van mensen op avontuur. Je kiest je eigen missie, die je moet volbrengen om het spel te kunnen winnen. Onderweg komt je team uitdagingen tegen die je ofwel verder helpen met je missie ofwel die je tegenwerken. Overwinnen kun je alleen met vereende krachten: door ieders individuele ideeën en competenties in te zetten. 

 

Spelers creëren hun eigen karakters op basis van hun vaardigheden en talenten en ervaren dat elk individu binnen een team wel degelijk de kracht heeft om het verschil te maken. Om een organisatie te laten excelleren. Eruit te laten springen. Samen. Voor one shared mission.

Schermafbeelding 2022-06-29 om 20.56.11.png

Moerbei

Eva den Heijer.png
Imara Felkers.jpeg

EVA DEN HEIJER &
IMARA FELKERS

'How to design Inner Play in a business narrative?'

Inner Play Is een (studie)loopbaanmethode waarin we uitgaan van de premisse dat spel dichter bij de werkelijkheid kan komen dan de werkelijkheid zelf.

Door gebruik te maken van character design principes, game design en filosofie, ontwerp je een persoonlijk spelersprofiel en een persoonlijk verhaal. Je ervaart je eigen pluriformiteit als uitvalsbasis om de wereld en je dagelijkse leven spelend aan te gaan.

 

De aanpak biedt deelnemers inzicht in verschillende beroepen en posities in de samenleving, en hun eigenheid in deze diverse samenleving. Spelprincipes bieden hen concrete handvatten om hun eigen structuur en eigenaarschap in hun (studie)carrière vorm te geven, op te bouwen en te behouden.

Catalpa

ATN Pic.jpg

ENGLISH

MICHAEL DIEDERICH

'Play and WIN! Why improvisation is the most important skill you (and your company) can learn!'

Whether it’s team building, active listening, fluid leadership, brainstorming, communication or public speaking, Michael uses improvisation as the foundation of all his workshops, pulling from a diverse range of games to help focus on whatever area your team needs to address.

 

In today’s session, Michael will present some of his “greatest hits”, asking the audience to play games that they will surprisingly fail at—because they’re used to doing things a certain way. The corporate way. But when using improvisation, suddenly everything begins to flow, becoming effective and efficient, and instead of wondering why you’re working so hard, you’ll get more done while playing even harder!

Berkenring

Faiza.jpeg
Gijs-PIB.jpeg

GIJS VAN BILSEN & FAIZA EL KHAYARI

'Hoe laat je iedereen meedoen: Het verhaal achter de Escape Room over diversiteit & inclusie van het Nederlandse Rode Kruis'

Samen met Faiza El Khayari van het Nederlandse Rode Kruis, presenteert Gijs hoe je spelen inzet om de wereld te verbeteren. Leer hoe het Rode Kruis playfulness inzet om een inclusieve organisatie te worden, waar iedereen aan mee mag en kan doen. Ze vertellen de uitdagingen wat het Rode Kruis tegenaan loopt en waarom de online Escape Room die in 2021 ontwikkeld is door Gijs en zijn collega's werkt in het bevorderen van diversiteit & inclusie.

AdVenture
rode-kruis

12:00 - 12:40

RONDE 2

daphne

Weide

Gwenda foto bio (2).jpeg

GWENDA NIELEN

'Dit is waarom iedereen "badass" zou moeten zijn!'

Door technologische ontwikkelingen en toegenomen kennis van menselijk gedrag zijn er telkens nieuwe en effectievere verschijningsvormen van online manipulatie, desinformatie en digitale dreigingen. Gwenda maakt mensen en organisaties weerbaarder met bewezen effectieve en toffe games.

 

Het is namelijk seriously fun om fake news te verspreiden, verkiezingen te manipuleren, ransomware te maken of leden voor een radicale organisatie te werven. Hierdoor leer je de technieken en tactieken die gebruikt worden en zul je deze in het dagelijks leven herkennen.

 

Gwenda vertelt je hoe inoculatietheorie werkt in games en gamified e-learning, en natuurlijk gaan jullie samen op zoek naar de beste badass in het publiek.

Moerbei

Lily Headshot TIB.jpg

ENGLISH

LILY HIGGINS

'Think Like a Game Designer to Elevate Your Professional Gatherings'

Boring workshops, useless meetings, and awkward networking events all have one thing in common: they're poorly designed. But how can we change that?

 

Think like a game-designer to craft more engaging workshops, learning experiences, and professional gatherings. In this hands-on workshop, we'll apply the 6 elements of games and an injection of play to breathe fresh life into the experiences you design for your team or clients. Bring your least-fun workshop agenda, dreaded weekly meeting format, or cringiest team building activity and we'll give it a makeover; or design something new! 

Catalpa

_MG_2663©MUPH,5_LR portret ingezoomd.jpg

DAPHNE LIE

'Van bezoeker naar spreker'

Vorig jaar was Daphne als bezoeker op Play in Business en er ging een wereld voor haar open. Ze bezocht een aantal sessies en gedurende de dag viel er steeds meer op zijn plaats voor haar.

 

Ze zag de toepassing van spel in haar eigen vakgebied: boekhouden en de financiële kant van het ondernemerschap.

 

In deze sessie vertelt ze over deze ontwikkeling en laat ze graag de bezoekers ook de toepassing ervaren door met elkaar een spel te spelen.

Berkenring

foto play in business.1.jpg

LIA JAEQX - VAN TIENEN

'Schitterend spelen: ontwikkeling & herstel'

Lia is verpleegkundig specialist GGZ. Vanuit verschillende theorieën in de gezondheidszorg kwam ze terecht bij de zinvolheid van speelsheid in behandeling. Persoonlijk groeien, of groei als een team kan ook gewoon leuk of moeiteloos voelen en makkelijker gaan.

 

Lia’s motto: Let shine what’s important!

In deze workshop krijg je een beetje theoretische onderbouwing om te snappen wat je vervolgens vooral gaat ervaren. Met Lia ga je spelen met je eigen ontwikkeling en met samenwerken. Dit doet Lia door de inzet van o.a. improvisatie, clownerie & lichaamswerk. Voel je welkom in deze workshop als je durft!

Ook bouwen aan een toekomstbestendige organisatie?

BB-bomencentrum-Baarn.jpeg

12:40 - 13:30

Jardin D'Hiverre

LUNCH & BUITENSPELEN

Laat alle indrukken van de ochtend even op je inwerken onder het genot van een hartige lunch. Netwerk en speel er daarna op los in deze prachtige omgeving!

13:30 - 14:10

RONDE 3

Weide

Joel Kruisselbrink.jpeg

JOËL KRUISSELBRINK

'Bewust Bewegend Spelen Creëren'

Bewegingsagoog Joël ziet als geen ander wat de kracht is van recreatief gericht (spelend) bewegen! Joël probeert af te wijken van de gebaande paden en zoekt naar verrassende en originele oefeningen met simpele materialen die iedereen wel in huis heeft! Je hebt niet veel nodig om een bewegingsactiviteit krachtig te maken. Dit laat Joël online zien met de beweegfilmpjes die hij maakt om zorgmedewerkers te inspireren! Deze worden duizenden keren bekeken. 

Moerbei

Rik de groot.jpeg
Marianne Pot Profiel.png

MARIANNE POT & RIK DE GROOT

'Are you Ready2Adapt?'

Veranderen leer je door het te doen!

Wil je Agile werken en effectief samenwerken in jouw organisatie? Veranderingen als deze zijn complex en hebben een grote impact op de organisatie. Hoe neem je iedereen mee in deze verandering? Marianne en Rik geloven in de kracht van interactie en betrokkenheid met als fundament de Agile mindset. Leer door te doen!

 

De game 'Ready2Adapt' heeft alle componenten in zich om goed te kunnen ervaren wat Agile en iteratief werken is.

 

Ontdek welke Agile aspecten je morgen al kan toepassen. In drie spannende sprints maken teams kennis met de Agile mindset, en werken ze aan een mini-kettingreactie. Om een goed eindresultaat te bereiken is ultieme samenwerking nodig. Lukt het jullie om aan het einde één werkend systeem te krijgen?

Catalpa

Anita-van-Veen.png

ANITA VAN VEEN

'De Innovatie'

De deelnemers van deze sessie gaan de game 'de Innovatie' spelen. Dit is een bordspel voor o.a. samenwerken, doelen realiseren, je wendbaarheid ontdekken en verandertrajecten activeren. Na een korte introductie ga je al spelend nadenken over wat je kunt doen om meer spel in jouw werkomgeving te creëren. Daarbij wordt je uitgedaagd op jouw wendbaarheid, lef, creativiteit en verbinding. 

Are you Ready2Adapt?

Ook spelen in 2023?

Ronde4

14:20 - 15:00

RONDE 4

dementie

Weide

image0.jpeg
image1.jpeg

FREYA FLACH & HANNEKE VAN DE POL

'Zeg JA bij dementie'

'Zeg JA bij dementie' is een training voor mantelzorgers,  zorgprofessionals en iedereen die te maken heeft met iemand met dementie.


Aan de hand van het S.P.E.E.L.S. model wordt op een energieke, positieve en interactieve manier geleerd om echt contact te maken met iemand met dementie. Hierin worden technieken uit het improvisatietheater gebruikt. 
 

Laat je meenemen in de wereld van dementie in deze speelse training over een serieuze zaak. 

Moerbei

Gerla zakelijk.JPG
Jennifer 2022.jpg

JENNIFER VAN EXEL & GERLA VAN BREUGEL

'Spelend richting duurzame, SDG gedreven organisaties'

Bij veel organisaties is het besef ingedaald dat zij een maatschappelijk belang en dus ook verantwoordelijkheid dragen. Maar niet iedereen pakt dat hetzelfde aan.

Hoe stuur je op je impact strategie? En, misschien nog belangrijker, hoe faciliteer je de hele organisatie, alle mensen, om in de actiemodus te komen voor de SDG’s vanuit intrinsieke motivatie?

‘De Probleemscan’ is een serious game die je daarbij helpt. Door de kern van een probleem te verhelderen en aannames naar boven te halen kan er een gemeenschappelijke noemer gevonden worden om verandering teweeg te brengen. Zowel in het contact en de dienstverlening naar de klant, als binnen in de organisatie aan skill building en samenwerking. Naar buiten toe en van binnen veranderen gaan hand in hand. 

In deze sessie ga je ook 'De Probleemscan' spelen! 

Catalpa

debbie_van_steenpaal.jpg

DEBBIE VAN STEENPAAL

'Buiten de Lijntjes Kleuren'

Ben jij klaar om je handen onder de stiftsmeren te krijgen? We gaan echt aan de slag tijdens deze workshop. Debbie gaat met je aan het werk om de kracht van samen tekenen te ervaren. Jij breidt je tekenskills uit en komt met extra energie uit de workshop, gegarandeerd.

Berkenring

Maja R..jpg

ENGLISH

MAJA RADAKOVIC

'FRIDAY FUN is for everyone'

"Friday Fun" sessions give an opportunity for a team to exchange on a more playful level, getting to know each other and often, through that, bond over common values. These sessions have become something the team looks forward to, talks about during the week and refers to when something gets stuck in business as a best place to address it.

 

What will you learn: 

  • Number of practical playful techniques

  • How to cater for remote and/or hybrid teams

  • How to use available tools in your advantage

  • How to incorporate these techniques in your everyday work

BB-bomencentrum-Baarn.jpeg

15:00 - 15:30

Jardin

PAUZE

Kom op adem met een lichte versnapering en een kopje koffie.

15:30 - 16.10

ROUND 5

Ronde 5

Weide

Jordann-Gross.jpeg

JORDANN GROSS

'Winnen doen je samen!'

Zoals de titel doet vermoeden zal je moeten samenwerken met andere spelers om te winnen. In kleine teams ga je zo snel en goed mogelijk bouwwerken neerzetten. Verwacht hier het nodige gestuntel en gelach om uit je lunchdip te komen; maar een goede serious game als deze breidt fun ook uit tot functioneel! Je zult dus ook zeker weglopen met de nodige ervaringen en inzichten.

 

En het mooiste? Je kunt deze ervaring na afloop zelf ook hosten met je team of bedrijf, zelfs online.

Moerbei

kathalijn-vergeer.jpeg

KATHALIJN KALAWATI VERGEER

'Changing the conversation'

Voor deze sessie focust Kathalijn zich op het thema diversiteit en inclusie. Hoe kun je het ongemakkelijke gemakkelijk maken? Op een leuke en speelse manier zullen we hiermee oefenen met ongemakkelijke gesprekken en spelen met thema's als eerste indruk, nieuwsgierigheid en eigen bias.

Catalpa

Lieke van der Palen.png

LIEKE VAN DER PALEN

'Zwaar Beladen'

Hoe maak je Rotterdamse leerlingen uit de groepen 7 en 8 van het BO bewust van ‘Zwaar Beladen’ onderwerpen als onzichtbare armoede en kansenongelijkheid? Hoe begin je het gesprek daarover zonder belerend of stereotyperend te zijn?

 

Lieke heeft deze onderwerpen verwerkt in een spel. Een spelconcept dat, zonder het ‘beestje’ bij de naam te noemen, laat ervaren, gedrag zichtbaar maakt en dat schuurt. Dat mag van haar, want dat doet de realiteit ook!

 

Ze nodigt jullie van harte uit als testspeler van dit ‘Zwaar Beladen’ spel.

Berkenring

Gideon-Hoogeveen.jpeg

GIDEON HOOGEVEEN

'Meer empathie door steen-papier-schaar'

Door steen-papier-schaar te spelen wordt je beter in empathie en strategisch denken.

 

Je denkt wellicht: "Steen papier is toch een geluksspel?"

 

Wanneer je dit spel door robots laat spelen heb je helemaal gelijk. We zijn echter geneigd om te vergeten dat een spel door mensen gespeeld wordt. Om te winnen probeer je in het hoofd van je tegenspeler te kruipen. Samen met Gideon onderzoek je wat er in het hoofd van je tegenstander afspeelt en hoe je daar op inspeelt om je kans op een overwinning te vergroten. Hierdoor train je jezelf in de kunst van het strategisch denken en oefen je met empathie.

BB-bomencentrum-Baarn.jpeg

Jardin D'Hiverre

GEZAMENLIJKE AFSLUITING & BORREL

16:20 - 18.00

Esther de Kruijk.JPG

LIVE PODCAST

16:20 - 16:45

Jardin D'Hiverre

Esther de Kruijk van Buitenspelen eindigt voor ons de dag op een energieke manier - laat je verrassen! 

Afsluiting
michielvaneunen-2.jpeg
karen sikkema.jpeg

16:45 - 18.00

Jardin D'Hiverre

BOEKPRESENTATIE MET AANSLUITEND BORREL

Spelen Werkt: Maak leren op de werkplek leuker met Game-based Learning. 

Karen Sikkema en Michiel van Eunen

Karen Sikkema en Michiel van Eunen lanceren tijdens Play in Business hun nieuwe boek: Spelen Werkt.  In dit gloednieuwe boek vind je alles wat je nodig hebt over game-based learning: een concreet stappenplan, inspirerende voorbeelden en de theorieën en modellen om je ontwerp te onderbouwen.

 

Het boek laat je zien hoe je game-based learning gemakkelijk kunt toepassen. In een complete training, een opleidingsprogramma of in één enkele werkvorm. Voor meer fun, meer interactie en meer motivatie.

Karen Sikkema en Michiel van Eunen zijn pioniers van het eerste uur in game-based learning en gamification. Ze helpen organisaties om leren avontuurlijk en interactief te maken. Met hun Game-based Learning Design Wheel kun je gemakkelijk spelelementen meenemen in het ontwerp van elke training.

We sluiten de dag hierna graag samen af met een hapje en een drankje, met ruimte voor nakletsen en netwerken. 

KEY NOTE: JITSKE KRAMER

Jitske-Kramer-in-interview-Fotograaf-Nathan-Reinds-scaled.jpeg

10:00 - 11:00

Catalpa
(Jardin D'Hiverre)

'Join the Jam'

In haar verhaal neemt Jitske ons mee op een boeiende reis naar menselijke vraagstukken en oplossingen. Zien wat er werkelijk speelt. Met oog voor verschillen én overeenkomsten. Kijken vanuit een opvallend perspectief. Zonder automatische piloot. Met lef om van de gebaande paden af te wijken. Verschillen verbindend en met onmisbare kennis voor effectieve samenwerking, wijze besluitvorming en collectieve verandering.

Keynote

11:10 - 11:50

RONDE 1

Ronde1

Weide

karen sikkema.jpeg

KAREN SIKKEMA & MARLOES SIKKEMA

'AdVenture – een spannende teamgame over diversiteit binnen teams'

Aan de hand van de case ‘AdVenture’ laat Karen zien hoe belangrijk diversiteit binnen een team is. 

 

In AdVenture ga je met een team van mensen op avontuur. Je kiest je eigen missie, die je moet volbrengen om het spel te kunnen winnen. Onderweg komt je team uitdagingen tegen die je ofwel verder helpen met je missie ofwel die je tegenwerken. Overwinnen kun je alleen met vereende krachten: door ieders individuele ideeën en competenties in te zetten. 

 

Spelers creëren hun eigen karakters op basis van hun vaardigheden en talenten en ervaren dat elk individu binnen een team wel degelijk de kracht heeft om het verschil te maken. Om een organisatie te laten excelleren. Eruit te laten springen. Samen. Voor one shared mission.

Schermafbeelding 2022-06-29 om 20.56.11.png

Moerbei

Eva den Heijer.png
Imara Felkers.jpeg

EVA DEN HEIJER &
IMARA FELKERS

'How to design Inner Play in a business narrative?'

Inner Play Is een (studie)loopbaanmethode waarin we uitgaan van de premisse dat spel dichter bij de werkelijkheid kan komen dan de werkelijkheid zelf.

Door gebruik te maken van character design principes, game design en filosofie, ontwerp je een persoonlijk spelersprofiel en een persoonlijk verhaal. Je ervaart je eigen pluriformiteit als uitvalsbasis om de wereld en je dagelijkse leven spelend aan te gaan.

 

De aanpak biedt deelnemers inzicht in verschillende beroepen en posities in de samenleving, en hun eigenheid in deze diverse samenleving. Spelprincipes bieden hen concrete handvatten om hun eigen structuur en eigenaarschap in hun (studie)carrière vorm te geven, op te bouwen en te behouden.

Catalpa

ATN Pic.jpg

ENGLISH

MICHAEL DIEDERICH

'Play and WIN! Why improvisation is the most important skill you (and your company) can learn!'

Whether it’s team building, active listening, fluid leadership, brainstorming, communication or public speaking, Michael uses improvisation as the foundation of all his workshops, pulling from a diverse range of games to help focus on whatever area your team needs to address.

 

In today’s session, Michael will present some of his “greatest hits”, asking the audience to play games that they will surprisingly fail at—because they’re used to doing things a certain way. The corporate way. But when using improvisation, suddenly everything begins to flow, becoming effective and efficient, and instead of wondering why you’re working so hard, you’ll get more done while playing even harder!

Berkenring

Faiza.jpeg
Gijs-PIB.jpeg

GIJS VAN BILSEN & FAIZA EL KHAYARI

'Hoe laat je iedereen meedoen: Het verhaal achter de Escape Room over diversiteit & inclusie van het Nederlandse Rode Kruis'

Samen met Faiza El Khayari van het Nederlandse Rode Kruis, presenteert Gijs hoe je spelen inzet om de wereld te verbeteren. Leer hoe het Rode Kruis playfulness inzet om een inclusieve organisatie te worden, waar iedereen aan mee mag en kan doen. Ze vertellen de uitdagingen wat het Rode Kruis tegenaan loopt en waarom de online Escape Room die in 2021 ontwikkeld is door Gijs en zijn collega's werkt in het bevorderen van diversiteit & inclusie.

eva-en-imara
rode-kruis

12:00 - 12:40

RONDE 2

Ronde 2

Weide

Gwenda foto bio (2).jpeg

GWENDA NIELEN

'Dit is waarom iedereen "badass" zou moeten zijn!'

Door technologische ontwikkelingen en toegenomen kennis van menselijk gedrag zijn er telkens nieuwe en effectievere verschijningsvormen van online manipulatie, desinformatie en digitale dreigingen. Gwenda maakt mensen en organisaties weerbaarder met bewezen effectieve en toffe games.

 

Het is namelijk seriously fun om fake news te verspreiden, verkiezingen te manipuleren, ransomware te maken of leden voor een radicale organisatie te werven. Hierdoor leer je de technieken en tactieken die gebruikt worden en zul je deze in het dagelijks leven herkennen.

 

Gwenda vertelt je hoe inoculatietheorie werkt in games en gamified e-learning, en natuurlijk gaan jullie samen op zoek naar de beste badass in het publiek.

Moerbei

Lily Headshot TIB.jpg

ENGLISH

LILY HIGGINS

'Think Like a Game Designer to Elevate Your Professional Gatherings'

Boring workshops, useless meetings, and awkward networking events all have one thing in common: they're poorly designed. But how can we change that?

 

Think like a game-designer to craft more engaging workshops, learning experiences, and professional gatherings. In this hands-on workshop, we'll apply the 6 elements of games and an injection of play to breathe fresh life into the experiences you design for your team or clients. Bring your least-fun workshop agenda, dreaded weekly meeting format, or cringiest team building activity and we'll give it a makeover; or design something new! 

Catalpa

_MG_2663©MUPH,5_LR portret ingezoomd.jpg

DAPHNE LIE

'Van bezoeker naar spreker'

Vorig jaar was Daphne als bezoeker op Play in Business en er ging een wereld voor haar open. Ze bezocht een aantal sessies en gedurende de dag viel er steeds meer op zijn plaats voor haar.

 

Ze zag de toepassing van spel in haar eigen vakgebied: boekhouden en de financiële kant van het ondernemerschap.

 

In deze sessie vertelt ze over deze ontwikkeling en laat ze graag de bezoekers ook de toepassing ervaren door met elkaar een spel te spelen.

Berkenring

foto play in business.1.jpg

LIA JAEQX - VAN TIENEN

'Schitterend spelen: ontwikkeling & herstel'

Lia is verpleegkundig specialist GGZ. Vanuit verschillende theorieën in de gezondheidszorg kwam ze terecht bij de zinvolheid van speelsheid in behandeling. Persoonlijk groeien, of groei als een team kan ook gewoon leuk of moeiteloos voelen en makkelijker gaan.

 

Lia’s motto: Let shine what’s important!

In deze workshop krijg je een beetje theoretische onderbouwing om te snappen wat je vervolgens vooral gaat ervaren. Met Lia ga je spelen met je eigen ontwikkeling en met samenwerken. Dit doet Lia door de inzet van o.a. improvisatie, clownerie & lichaamswerk. Voel je welkom in deze workshop als je durft!

Ook bouwen aan een toekomstbestendige organisatie?

BB-bomencentrum-Baarn.jpeg

12:40 - 13:30

Jardin D'Hiverre

LUNCH & BUITENSPELEN

Laat alle indrukken van de ochtend even op je inwerken onder het genot van een hartige lunch. Netwerk en speel er daarna op los in deze prachtige omgeving!

13:30 - 14:10

RONDE 3

Ronde3

Weide

Joel Kruisselbrink.jpeg

JOËL KRUISSELBRINK

'Bewust Bewegend Spelen Creëren'

Bewegingsagoog Joël ziet als geen ander wat de kracht is van recreatief gericht (spelend) bewegen! Joël probeert af te wijken van de gebaande paden en zoekt naar verrassende en originele oefeningen met simpele materialen die iedereen wel in huis heeft! Je hebt niet veel nodig om een bewegingsactiviteit krachtig te maken. Dit laat Joël online zien met de beweegfilmpjes die hij maakt om zorgmedewerkers te inspireren! Deze worden duizenden keren bekeken. 

Moerbei

Rik de groot.jpeg
Marianne Pot Profiel.png

MARIANNE POT & RIK DE GROOT

'Are you Ready2Adapt?'

Veranderen leer je door het te doen!

Wil je Agile werken en effectief samenwerken in jouw organisatie? Veranderingen als deze zijn complex en hebben een grote impact op de organisatie. Hoe neem je iedereen mee in deze verandering? Marianne en Rik geloven in de kracht van interactie en betrokkenheid met als fundament de Agile mindset. Leer door te doen!

 

De game 'Ready2Adapt' heeft alle componenten in zich om goed te kunnen ervaren wat Agile en iteratief werken is.

 

Ontdek welke Agile aspecten je morgen al kan toepassen. In drie spannende sprints maken teams kennis met de Agile mindset, en werken ze aan een mini-kettingreactie. Om een goed eindresultaat te bereiken is ultieme samenwerking nodig. Lukt het jullie om aan het einde één werkend systeem te krijgen?

Catalpa

Anita-van-Veen.png

ANITA VAN VEEN

'De Innovatie'

De deelnemers van deze sessie gaan de game 'de Innovatie' spelen. Dit is een bordspel voor o.a. samenwerken, doelen realiseren, je wendbaarheid ontdekken en verandertrajecten activeren. Na een korte introductie ga je al spelend nadenken over wat je kunt doen om meer spel in jouw werkomgeving te creëren. Daarbij wordt je uitgedaagd op jouw wendbaarheid, lef, creativiteit en verbinding. 

Are you Ready2Adapt?

Ook spelen in 2023?

Ronde4

14:20 - 15:00

RONDE 4

Weide

image0.jpeg
image1.jpeg

FREYA FLACH & HANNEKE VAN DE POL

'Zeg JA bij dementie'

'Zeg JA bij dementie' is een training voor mantelzorgers,  zorgprofessionals en iedereen die te maken heeft met iemand met dementie.


Aan de hand van het S.P.E.E.L.S. model wordt op een energieke, positieve en interactieve manier geleerd om echt contact te maken met iemand met dementie. Hierin worden technieken uit het improvisatietheater gebruikt. 
 

Laat je meenemen in de wereld van dementie in deze speelse training over een serieuze zaak. 

Moerbei

Gerla zakelijk.JPG
Jennifer 2022.jpg

JENNIFER VAN EXEL & GERLA VAN BREUGEL

'Spelend richting duurzame, SDG gedreven organisaties'

Bij veel organisaties is het besef ingedaald dat zij een maatschappelijk belang en dus ook verantwoordelijkheid dragen. Maar niet iedereen pakt dat hetzelfde aan.

Hoe stuur je op je impact strategie? En, misschien nog belangrijker, hoe faciliteer je de hele organisatie, alle mensen, om in de actiemodus te komen voor de SDG’s vanuit intrinsieke motivatie?

‘De Probleemscan’ is een serious game die je daarbij helpt. Door de kern van een probleem te verhelderen en aannames naar boven te halen kan er een gemeenschappelijke noemer gevonden worden om verandering teweeg te brengen. Zowel in het contact en de dienstverlening naar de klant, als binnen in de organisatie aan skill building en samenwerking. Naar buiten toe en van binnen veranderen gaan hand in hand. 

In deze sessie ga je ook 'De Probleemscan' spelen! 

Catalpa

debbie_van_steenpaal.jpg

DEBBIE VAN STEENPAAL

'Buiten de Lijntjes Kleuren'

Ben jij klaar om je handen onder de stiftsmeren te krijgen? We gaan echt aan de slag tijdens deze workshop. Debbie gaat met je aan het werk om de kracht van samen tekenen te ervaren. Jij breidt je tekenskills uit en komt met extra energie uit de workshop, gegarandeerd.

Berkenring

Maja R..jpg

ENGLISH

MAJA RADAKOVIC

'FRIDAY FUN is for everyone'

"Friday Fun" sessions give an opportunity for a team to exchange on a more playful level, getting to know each other and often, through that, bond over common values. These sessions have become something the team looks forward to, talks about during the week and refers to when something gets stuck in business as a best place to address it.

 

What will you learn: 

  • Number of practical playful techniques

  • How to cater for remote and/or hybrid teams

  • How to use available tools in your advantage

  • How to incorporate these techniques in your everyday work

BB-bomencentrum-Baarn.jpeg

15:00 - 15:30

Jardin

PAUZE

Kom op adem met een lichte versnapering en een kopje koffie.

15:30 - 16.10

ROUND 5

Ronde 5

Weide

Jordann-Gross.jpeg

JORDANN GROSS

'Winnen doen je samen!'

Zoals de titel doet vermoeden zal je moeten samenwerken met andere spelers om te winnen. In kleine teams ga je zo snel en goed mogelijk bouwwerken neerzetten. Verwacht hier het nodige gestuntel en gelach om uit je lunchdip te komen; maar een goede serious game als deze breidt fun ook uit tot functioneel! Je zult dus ook zeker weglopen met de nodige ervaringen en inzichten.

 

En het mooiste? Je kunt deze ervaring na afloop zelf ook hosten met je team of bedrijf, zelfs online.

Moerbei

kathalijn-vergeer.jpeg

KATHALIJN KALAWATI VERGEER

'Changing the conversation'

Voor deze sessie focust Kathalijn zich op het thema diversiteit en inclusie. Hoe kun je het ongemakkelijke gemakkelijk maken? Op een leuke en speelse manier zullen we hiermee oefenen met ongemakkelijke gesprekken en spelen met thema's als eerste indruk, nieuwsgierigheid en eigen bias.

Catalpa

Lieke van der Palen.png

LIEKE VAN DER PALEN

'Zwaar Beladen'

Hoe maak je Rotterdamse leerlingen uit de groepen 7 en 8 van het BO bewust van ‘Zwaar Beladen’ onderwerpen als onzichtbare armoede en kansenongelijkheid? Hoe begin je het gesprek daarover zonder belerend of stereotyperend te zijn?

 

Lieke heeft deze onderwerpen verwerkt in een spel. Een spelconcept dat, zonder het ‘beestje’ bij de naam te noemen, laat ervaren, gedrag zichtbaar maakt en dat schuurt. Dat mag van haar, want dat doet de realiteit ook!

 

Ze nodigt jullie van harte uit als testspeler van dit ‘Zwaar Beladen’ spel.

Berkenring

Gideon-Hoogeveen.jpeg

GIDEON HOOGEVEEN

'Meer empathie door steen-papier-schaar'

Door steen-papier-schaar te spelen wordt je beter in empathie en strategisch denken.

 

Je denkt wellicht: "Steen papier is toch een geluksspel?"

 

Wanneer je dit spel door robots laat spelen heb je helemaal gelijk. We zijn echter geneigd om te vergeten dat een spel door mensen gespeeld wordt. Om te winnen probeer je in het hoofd van je tegenspeler te kruipen. Samen met Gideon onderzoek je wat er in het hoofd van je tegenstander afspeelt en hoe je daar op inspeelt om je kans op een overwinning te vergroten. Hierdoor train je jezelf in de kunst van het strategisch denken en oefen je met empathie.

BB-bomencentrum-Baarn.jpeg

Jardin D'Hiverre

GEZAMENLIJKE AFSLUITING & BORREL

16:20 - 18.00

Esther de Kruijk.JPG

LIVE PODCAST

16:20 - 16:45

Jardin D'Hiverre

Esther de Kruijk van Buitenspelen eindigt voor ons de dag op een energieke manier - laat je verrassen! 

Afsluiting
michielvaneunen-2.jpeg
karen sikkema.jpeg

16:45 - 18.00

Jardin D'Hiverre

BOEKPRESENTATIE MET AANSLUITEND BORREL

Spelen Werkt: Maak leren op de werkplek leuker met Game-based Learning. 

Karen Sikkema en Michiel van Eunen

Karen Sikkema en Michiel van Eunen lanceren tijdens Play in Business hun nieuwe boek: Spelen Werkt.  In dit gloednieuwe boek vind je alles wat je nodig hebt over game-based learning: een concreet stappenplan, inspirerende voorbeelden en de theorieën en modellen om je ontwerp te onderbouwen.

 

Het boek laat je zien hoe je game-based learning gemakkelijk kunt toepassen. In een complete training, een opleidingsprogramma of in één enkele werkvorm. Voor meer fun, meer interactie en meer motivatie.

Karen Sikkema en Michiel van Eunen zijn pioniers van het eerste uur in game-based learning en gamification. Ze helpen organisaties om leren avontuurlijk en interactief te maken. Met hun Game-based Learning Design Wheel kun je gemakkelijk spelelementen meenemen in het ontwerp van elke training.

We sluiten de dag hierna graag samen af met een hapje en een drankje, met ruimte voor nakletsen en netwerken. 

bottom of page