top of page
Andre-kuiper-keynote.png

ANDRÉ KUIPERS

André Kuipers is een Nederlandse ruimtevaarder van de Europese Ruimtevaartorganisatie ESA. Hij is na Wubbo Ockels de tweede ruimtevaarder met de Nederlandse nationaliteit die de ruimte in ging. Op 15 oktober 2012 ontving Kuipers zijn tweede koninklijke onderscheiding, hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Naast astronaut is André Kuipers ook spreker en ambassadeur van diverse goede doelen, want vanuit de ruimte heeft hij prachtige dingen gezien en meegemaakt maar ook gezien hoe kwetsbaar de planeet is. Hij heeft een eigen stichting opgezet en alle activiteiten op charitatief gebied zijn ondergebracht in de André Kuipers Stichting.

De sessie van André:

Onze keynote! 

Lees meer +

arjan.png

ARJAN VAN HOUWELINGEN

De sessie van Arjan:

GRUNN - Met spelen leren over landschap en musea

Lees meer +

Arjan werkt bij de opleiding Creative Media & Game Technologies van de Hanze in Groningen. Hij werkt daar als docent, geeft didactische training en begeleidt studenten als studieadviseur. Veder verbindt hij als liaison het werkveld en onderzoeksgroepen aan het onderwijs, zodat studenten in projecten met deze partijen samenwerken in serious games en andere toepassingen van creatieve media.

Daarnaast is hij freelance spelauteur en ontwikkelt spellen om ter publicatie aan te bieden of in opdracht te ontwikkelen. Als onderdeel daarvan heeft hij in 2015 het Spellenmaakgilde in Groningen opgericht. Inmiddels is dit een landelijk netwerk met testavonden op vele locaties, met ook andere activiteiten en gekenmerkt door een actieve community.

Sinds 2022 is hij bestuurslid bij SAGANET, een vereniging voor serious game professionals. 
Bonita .png

BONITA VAN VELDHOVEN

"Als Product Manager bij T-wise ben ik voortdurend bezig met het vinden van innovatieve manieren om leren en ontwikkelen voor onze klanten boeiender en leuker te maken. Onze Serious games zijn de sleutel tot het actief betrekken en motiveren van medewerkers in leer- en verandertrajecten.

Met vijf jaar ervaring bij T-wise hebben we een hecht team gevormd dat gezamenlijk werkt aan de ontwikkeling van deze games. Samen dragen we bij aan positieve veranderingen in organisaties en stimuleren we een cultuur van groei."

De sessie van Bonita:

De verdwenen wetenschapper: gedragsbeïnvloeding

Lees meer +

bianca van elp.png

BIANCA VAN ELP

Bianca van Elp is een Leiderschap & Change expert en heeft van haar gezondheidsstrijd haar kracht gemaakt. Geconfronteerd met een zeldzame oogafwijking die pas na vijftien jaar zoeken werd gediagnosticeerd, leerde Bianca de wereld vanuit een geheel nieuw perspectief te zien.

Deze ervaring vormde de basis voor haar motto: ‘Met Blauwe Ogen’ onbevangen kijken.

Haar unieke pad inspireerde haar om anderen te leiden en te inspireren door de waarde van veerkracht in leiderschap en verandering te benadrukken.

De sessie van Bianca:

Stap in de schijnwerpers als levend billboard! 

Lees meer +

Ben je er op 28 juni ook bij?
daphne van mourik.png

DAPHNE VAN MOURIK

Op haar zevende organiseerde Daphne al optredens op de camping en op haar twaalfde opende ze een eigen museum in de schuur naast haar huis. Het was al vroeg duidelijk dat Daphne het creatieve pad op zou gaan, en het liefst anderen meeneemt op een creatieve reis.

Na de Design Academy ontwikkelde Daphne het Netwerkkleed. Een creatieve tool om mensen met elkaar in gesprek te brengen.

Voor Huis van Verbeelding ontwikkeld Daphne visuele werkvormen om frisse ideeën en nieuwe energie in organisaties te brengen. Met creativiteit en speelsheid schudt ze de boel graag een beetje op om mensen in beweging te krijgen. Zo wordt werken niet alleen efficiënter, maar ook leuker!

De sessie van Daphne (samen met Joël Willems):

Vergaderrevolutie

Lees meer +

dave van stein.png

DAVE VAN STEIN

De sessie van Dave:

Experiencing Complexity Brick by Brick

Lees meer +

"Ik ben is een groot fan van Lego en zowel AFOL (Adult Fan Of Lego) als Lego Serious Play-trainer. Om mijn hobby te bekostigen werkt ik als digital transformation consultant bij Xebia en help ik klanten om van een ‘bolt-on’ naar een ‘built-in’ beveiligings- en compliance-aanpak te komen.

In mijn opdrachten ben ik vaak bezig met uitdagingen op het snijvlak van geplande processen en de onvoorspelbare werkelijkheid wat mijn interesse in complexiteit theorie heeft aangewakkerd en wat mij inspireert om anderen mee te nemen in deze reis."
debbie.png

DEBBIE VAN STEENPAAL

Debbie staat op ons prachtige buitenprogramma:

Kletsplaatjes

Lees meer +

Rasoptimist. Tenenwiebelaar. Tekent met een kwinkslag. Stelt doortastende vragen. Redt de wereld omdat ze gewoon graag helpt. Doet ze omdat ze vindt dat contact maken de start van al het moois is. En relatie heeft voorrang op inhoud.
edwin.png

EDWIN VIELVOIJE

"Ik ben een Senior Developer en scrummaster en heb enorm veel plezier met games en hoe ik deze in mijn werk kan gebruiken.

Sinds vorig jaar ben ik ook gecertificeerd door de Serious Gamers. Ik gebruik nu mijn arsenaal aan games om toe te passen in mijn werk."

De sessie van Edwin (samen met Marjoke Franken):

Irritaties op de werkvloer?

Lees meer +

eddy & jordann.png

EDDY BRUIN & JORDANN GROSS

"Als The Serious Gamers transformeren wij werkplekken, spel voor spel.

Wij zijn de geeks die Happy Salmon en Team 3 ontdekten op de grootste spellenbeurs ter wereld en er een internationaal succes van maakten in de agile community.

Daarnaast ‘hacken’ we bestaande games als The Mind, Black Stories, Story Cubes en Pandemic om waarde toe te voegen in een business context. Wij leveren diverse Serious games en workshop ervaringen om mensen te verleiden tot verandering van henzelf, hun team en hun organisatie."

De sessie van Eddy & Jordann: 

Noobs in space 🚀

Lees meer +

hanneke & freya.png

FREYA FLACH & HANNEKE VAN DE POL

Freya Flach (1977) en Hanneke van de Pol (1981) delen zowel hun werk als het leven samen.

Zij zijn auteur van het boek Zeg JA bij dementie en in hun gelijknamige training komt hun jarenlange ervaring in improvisatietheater en en de zorg voor mensen met dementie samen. Zij trainen zorgprofessionals en mantelzorgers vanuit hun missie: wat is en kan er nog wel in het geval van een diagnose dementie. Meer zorgplezier door echt contact met mensen met dementie. 

De sessie van Freya & Hanneke:

Zeg JA! bij dementie

Lees meer +

gesa.png

GESA DÖRINGER

Gesa is een ervaren ergotherapeut, oplossingsgerichte therapeut, trainer en gamificator.

De "secret ingredient" van zowel haar trainingen als (groeps-)therapiën is ervaringsleren en game-based learning.

Haar spel de Mindsetter, waarin valsspelen wordt aangemoedigd, is sinds 2023 in twee versies en in 3 talen op de markt en sindsdien in 17 landen in gebruik en wordt ook in uiteenlopende settings effectief én met plezier ingezet.

De sessie van Gesa:

De Mindsetter Game: verkennen, reflecteren, co-creëren

Lees meer +

hester.png

HESTER VAN DER KWAAK

Hester staat op ons prachtige buitenprogramma:

Kletsplaatjes

Lees meer +

Groot hart. Blij ei. Vraagt vanuit warmte. Gaat los met een stift en papier. Doet ze als écht mensenmens vooral in de zorg en onderwijs. Herkenbaar aan haar haar.
jan-joost.png

JAN-JOOST KROON

Jan-Joost Kroon is organisatiestrateeg en schrijver van de Evergreen beststeller 'Van Capo tot CEO, leerzame inzichten van de Italiaanse maffia'.

Hij heeft meer dan 25 jaar lang een grote fascinatie voor de Italiaanse maffia en meer dan 15 jaar ervaring binnen de consultancy op het gebied van verandertrajecten leidde tot dit verfrissende perspectief

De sessie van Jan-Joost (samen met Michiel van Eunen):

Famiglia! De ultieme managementgame

Lees meer +

joel.png

JOËL WILLEMS

Joël Willems van Huis van Vernieuwing is ontzettend nieuwsgierig, vooral naar mensen en hoe zij zich verhouden in groepen. Ze begon haar loopbaan voor de klas als docent Frans, en ontdekte daar dat ze aan gaat als ze voor groepen staat.
 
Mensen trainen, ze iets leren door creativiteit toe te voegen en te spelen, is wat Joël het liefste doet. Want leren, werken en groeien mag leuk zijn. 

Bij Huis van Vernieuwing is ze trainer voor de Creative Changemaker Class. Dé opleiding voor organisatievernieuwers.  

De sessie van Joël (samen met Daphne van Mourik):

Vergaderrevolutie

Lees meer +

Kom je spelen op hét event over serious gaming op de werkvloer?
johan terink.png

JOHAN TERINK

Als NLP Trainer is Johan altijd bezig met de mindset en ontwikkeling. Trainingen die hij geeft, staan vol van kennis, gecombineerd met praktijkoefeningen en een vleugje humor.

Door de jaren heen heeft Johan zijn Scrum kennis en NLP kunde gecombineerd en helpt hij organisaties, teams en individuen door coaching en training naar hogere niveaus.

De sessie van Johan:

Word jij de nieuwe Mickey Mouse? Gebruik je stem!

Lees meer +

john.png

JOHN DE WISSEL

Op enthousiaste en energieke wijze neemt John je mee in wat game-denken kan toevoegen aan trainingen en ontwikkelprogramma's.

De sessie van John (samen met Kevin Schuurmans):

Helden van de OR

Lees meer +

kevin.png

KEVIN SCHUURMANS

"Na een studie Bedrijfskunde en een aantal jaren bij Frisse Blikken, een bureau dat jong ondernemerschap inzet en versneld, ben ik gestart met Ondernemende Gasten. Wij brengen grote groepen mensen binnen organisaties in beweging.

Ik geloof er in dat mensen sneller leren en veranderen door te ervaren. Anders gezegd; 'Experience is the best teacher'. Eén van de vormen die hier perfect bij aansluit is een serious game." 

De sessie van Kevin (samen met John de Wissel):

Helden van de OR

Lees meer +

maarten.png

MAARTEN VAN DEN BERG

Maarten heeft een berg aan ervaring in het theater en als spreektrainer. Hij speelt oudejaarsconferences, tourde door Nederland met zijn eigen show en is creatief directeur van PresentU - trainingsbureau in Spreken, Woorden en Gedrag.

Maarten's missie is om mensen te helpen zichzelf te laten zien, als mens en als professional. Hij houdt van spelen op en naast de vloer.

Daarnaast is Maarten verslaafd aan taart, snoep en chocolade (we geven de schuld aan het feit dat hij uit een bakkersfamilie komt).

De sessie van Maarten (samen met Sus Verbruggen):

Spreekstof: hoe kom je van de "euhhhh's: af?

Lees meer +

marije.png

MARIJE KOOI

"Mijn achtergrond is breed; van creatief dramatherapeut tot organisatie antropoloog. SIOO en Organisatie Coaching. Ik heb 15 jaar ervaring in de vastgoedbranche, ROC onderwijs, Overheid & Zorg.

De laatste jaren werk ik als zelfstandige organisatiecoach met mijn bedrijf Seriousplaycoach. Hierbij help ik teams om serieuze vragen speels op tafel te zetten. En daar het goede gesprek over aan te gaan.

Vraagstukken die op mijn pad komen variëren; teamontwikkeling op gang brengen, verbinding stimuleren, psychologische veiligheid bespreekbaar maken, intervisie op soft skills.

Hierbij staan voor mij de mens altijd centraal. Hoe kunnen we het beste uit elkaar halen, met een zo goed mogelijk resultaat, wat meer energie geeft dan kost? Wat kan je morgen anders doen, zodat je een ander resultaat krijgt?

Want als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg."

De sessie van Marije (samen met Patricia Verploegh Chassé):

De Geluksfabriek

Lees meer +

marjoke.png

MARJOKE FRANKEN

Marjoke is een mensen mens. Betrokken. Niet te beroerd om de dissonante stem te laten horen. Dol op constructief conflict.
 
Als change coach en mentor brengt ze orde in chaos voor teams en organisaties.

De sessie van Marjoke (samen met Edwin Vielvoije):

Irritaties op de werkvloer?

Lees meer +

marloes.png

MARLOES BERKERS

"Ik ben een onderwijskundig ontwikkelaar van educatieve spellen. Mijn missie: leren weer leuk maken!

Ik doe dit als zzp'er vanuit het mooie Italië.

Naast mijn onderwijskundige achtergrond heb ik ook les gegeven op basisscholen. De nieuwsgierige en leergierige houding die ik bij kinderen zag leek te zijn verdwenen bij medewerkers in organisaties. Ik geloof echter dat deze houding diep van binnen bij iedereen blijft. Educatieve spellen halen deze gemotiveerde houding bij volwassenen weer naar boven. En dit zorgt voor daadwerkelijke veranderingen".

De sessie van Marloes:

Grip op je stresskip - een educatief spel om stressbestendig te worden op je werk

Lees meer +

michiel.png

MICHIEL VAN EUNEN

Michiel is: Experience Designer | Escape Room Designer | Gamification Expert | Spreker | Ervaren Spelen | Auteur Managementbook van het jaar 2023: Spelen Werkt.

Hij ontwierp in de afgelopen 20 jaar meer dan 100 spellen en escaperooms die hij speelde met meer dan 10.000 mensen, van de VS tot Maleisië en van Bahrein tot Zuid-Afrika.

De sessie van Michiel (samen met Jan-Joost Kroon):

Famiglia! De ultieme managementgame

Lees meer +

naima-OMG.png

NAÏMA OULED L'KADI

"Ik werk alweer 15 jaar binnen de sociale financiële dienstverlening. Denk aan schuldhulpverlening, projectmanagement en preventie op schulden en armoede.

Ik ben de bedenker en ontwikkelaar van het enige Nederlandse geldspel waarbij je al wint als je eraan meedoet.

Ik richt mij op professionals en ondernemers in het Sociaal Domein die met financieel kwetsbare mensen in contact staan. Mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te voorzien van financiële educatie (daarbij horen ook de mensen uit het werkveld), zodat ze kunnen LEVEN in plaats van OVERLEVEN. Dat maakt onze samenleving gelukkiger, veiliger en gezonder."

De sessie van Na​ïma:

OMG Experience

Lees meer +

pascal.png

PASCAL VAN DOOREN

"Na mijn studie psychologie ben ik het trainersvak ingerold. Rond die tijd begon ik ook met het maken van spellen.

In mijn werk koppel ik doen aan inzicht en inzicht aan doen. De inzichten die je hebt van jezelf, je omgeving en van anderen, kloppen niet altijd. En dus is je gedrag niet altijd even effectief.

Frustrerend hè? Wil je meer effect en plezier beleven, ik train het. Kom maar door."

De sessie van Pascal:

T-Rhino Learning Challenge (TLC)

Lees meer +

Mis deze spectaculaire sprekers niet!
patricia.png

PATRICIA VERPLOEGH CHASSÉ

Als gecertificeerd Agile Coach, Scrum Master en trainer ondersteunt Patricia individuen, teams en organisaties op een creatieve manier.

Patricia gelooft sterk in de kracht van Agile en heeft ruime ervaring opgedaan in verandertrajecten binnen zowel overheidsinstellingen als commerciële organisaties.

Tijdens haar trainingen en workshops weet zij altijd bruikbare voorbeelden te geven vanuit haar jarenlange ervaring in diverse rollen en door het toepassen van verschillende facilitatietechnieken weet zij de deelnemers te boeien.

De sessie van Patricia (samen met Marije Kooi):

De Geluksfabriek

Lees meer +

rene de leijer.png

RENÉ DE LEIJER

René de Leijer is een organisatiegevoelige Agile Coach en Scrum Master met een rijke achtergrond die teruggaat tot 2011.

Met een sterke basis in informatica sinds 1995 is René uitgegroeid tot een ware agilist, die bij elke opdracht veel ervaring en passie voor wendbaarheid brengt door agile methodologieën te promoten en een cultuur van voortdurende verbetering te bevorderen.

De sessie van René:

Word facilitator van het spel "The Inner Game - verander je mindset"

Lees meer +

roy scholten.png

ROY SCHOLTEN

Roy Scholten is beeldend kunstenaar en informatiearchitect.

Hij is eindeloos gefascineerd door het deels intuïtieve, deels gestructureerde samenspel van verbeelden, ontwerpen en maken. Het vormt de basis van zijn creatieve praktijk.

Die vaardigheden inzichtelijk maken en daarmee ook de lol van het maken overbrengen is de drijfveer achter tacit.studio. Met collega Martijn van der Blom verzorgt Roy workshops en trainingen voor professionals die hun creativiteit en verbeelding willen vergroten.

In 2023 verscheen het boek Print & Play, de kunst van LEGO letterpress. Daarin presenteren Roy en Martijn tien jaar onderzoeken, maken en drukken met LEGO letterpress, waaronder zijn internationaal succesvolle *50 vogels* project.

Ontmoet Roy:

Print & Play met LEGO letterpress

Lees meer +

sander de neef.png

SANDER DE NEEF

"Ik ben een bevlogen spelontwikkelaar met een specifieke focus op educatie en training. Ik ben stellig van mening dat leren niet alleen doeltreffend, maar ook plezierig kan zijn, en zie spellen als een krachtig middel om kinderen te inspireren tot het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden.

Met mijn achtergrond in kunst en technologie combineer ik creativiteit met educatieve expertise om spellen te ontwikkelen die kinderen ondersteunen bij het verwerven van essentiële vaardigheden zoals samenwerking, kritisch denken en probleemoplossing. 

Mijn ervaring heeft aangetoond dat spellen een positieve impact hebben op mensen, hun leermotivatie vergroten en tevens bijdragen aan een verhoogde werkmotivatie."

De sessie van Sander:

3D Serious Gaming: "Business & Dragons"

Lees meer +

sus.png

SUS VERBRUGGEN

Sus Verbruggen is afgestudeerd aan de Mime opleiding op de Theaterschool in Amsterdam als fysiek acteur. Hij speelde onder andere bij Boukje Schweigman, MAAS Theater en Dans, Het Houten Huis en op de Parade bij TG WAK. Door zijn brede interesse stond en staat hij in veel verschillende producties, van kindertheater tot abstract bewegingstheater en van klassieke tekststukken tot festival voorstellingen in een weiland.

De sessie van Sus (samen met Maarten van den Berg):

Spreekstof: hoe kom je van de "euhhhh's: af?

Lees meer +

vanessa ouwerling.png

VANESSA OUWERLING-HEEL

"Als kind zat ik al uren op zolder te bouwen. Met DUPLO® en later met LEGO®. Ontdekken, bouwen en plezier hebben.

Mijn creatieve brein staat nooit stil. De Six Bricks zijn een manier om mijn creativiteit te uiten én er anderen mee te helpen. Gooi mij een uitdaging of vraag voor de voeten, en ik verzin een manier waarop de Six Bricks bijdragen tot ontwikkeling. En vooral met veel plezier.

Mijn achtergrond in de zorg, de kinderopvang en inmiddels ook binnen het onderwijs maken dat ik vanuit praktische toepasbaarheid kan denken en snel kan schakelen.

Als LEGO® Serious Play Facilitator, DUPLO® Six Bricks Master Trainer & Facilitator en DUPLO® Play & Learn Facilitator noem ik mezelf Smile Builder, omdat we letterlijk bouwen aan die lach :-)"

De sessie van Vanessa:

Ervaar de magie van Six Bricks!

Lees meer +

bottom of page