top of page

WORD SPREKER OP 
HÉT EVENT OVER SPELEN OP JE WERK

Hé, wat leuk! Jij hebt interesse in spreken en spelen op Play in Business 2024. 

Je kunt tot en met 17 februari 2024 jouw sessievoorstel indienen. 


Op 5 maart maken we het programma bekend, en weet jij of je een plekje hebt veroverd naast André Kuipers op het programma.
Je hebt nog:
om een sessievoorstel te doen.
Spannend! Klik op de link om jouw voorstel in te vullen. Je kunt jouw voorstel altijd opslaan en op een later moment afmaken (wel vóór 18 februari natuurlijk). Om je alvast op weg te helpen: dit is waar we naar op zoek zijn, hier lees je onze spelregels, dit zijn onze tips voor je voorstel én kom er achter wat je daar nou eigenlijk aan hebt, spreken op Play in Business. 

WAAR ZIJN WE NAAR OP ZOEK?

Vooruit, in het kort: sessies vol frisse ideeën, spannende perspectieven en verrassende invalshoeken, die onze bezoekers praktische tools geven om na het event direct op hun werk mee aan de slag te kunnen.

Dit jaar zoeken we 20 sessies voor vier verschillende tracks: 

"Mens en maatschappij", "Ontwikkeling", "Business en innovatie" en "Steentjes en ander bouwmateriaal".

Inspiratie nodig? Dit is waar onze sprekers ons in de voorgaande jaren mee verrasten:

+ Mens en maatschappij

In 2023 liet Jan-Willem Manenschijn ons ervaren hoe het is om moeite te hebben met lezen en schrijven, tijdens zijn sessie 'Ervaar laaggeletterdheid: in communicatie en ontwerp'.

Het Rode Kruis heeft een Escape Room? Jazeker! Daarover vertelden Gijs van Bilsen en Faiza El Khayari ons in 2022, tijdens hun sessie 'Hoe laat je iedereen meedoen: Het verhaal achter de Escape Room over diversiteit & inclusie van het Nederlandse Rode Kruis'.

In 2021 zeiden we samen met Freya Flach en Hanneke van de Pol 'JA bij dementie'.

+ Ontwikkeling

Ontwikkelingstrajecten? Hellup! Maar met het spel 'The President's Speech' van Ciska Harte werd het in 2023 allemaal wat meer behapbaar, tijdens haar sessie 'Eén spel leert je meer dan 100 boeken: ervaar de kracht van ervaringsgerichte leiderschapsspellen'. 

Hoe bouw je en behoud je eigenaarschap in je carrière? Door te spelen natuurlijk, lieten Eva den Heijer en Imara Felkers ons ervaren in 2022 tijdens hun sessie 'How to design Inner Play in a business narrative?' 

Samen met Shu Liang bereidden we ons in 2021 voor op klimaatverandering, tijdens haar sessie 'Minions of Disruption, een spel over klimaat zonder zuur!'.

+ Business en innovatie

Hoe zorg je ervoor dat stakeholders in grote complexe projecten dezelfde droom en ambitie najagen? Via een avontuurlijk spel, zoals Karen Sikkema en Michiel van Eunen die ons lieten spelen tijdens hun sessie 'De Expeditie – een avontuurlijke teamgame over samenwerking en belangen' in 2023.

Innoveren in je vakgebied en je ondernemerschap naar het volgende niveau tillen door middel van spel? Daphne Lie liet ons zien hoe in haar sessie 'Van bezoeker naar spreker' in 2022.

In 2021 leerde Babs van Asselberg ons hoe je jouw klanten een betere ervaring kan geven, tijdens haar sessie 'De Customer Experience Game'.

+ Steentjes en ander bouwmateriaal

In 2023 had Marije Kooi slechts 6 legosteentjes nodig om de kracht van LEGO® SERIOUS PLAY®. duidelijk te maken, tijdens haar sessie 'Communiceer als een eend!'

Wat is zingeving? Het antwoord zat 'm in de steentjes, tijdens de sessie 'Personal vs. company purpose: applying yourself to achieve the organisation’s purpose using Zenith & Lego Serious Play' van Marloes Sikkema en Laxman Murugappan in 2023. 

Klonk daar gejuich? In 2022 lieten Marianne Pot en Rik de Groot deelnemers een spannende kettingreactie in elkaar zetten om zo iteratief werken te ervaren tijdens hun sessie 'Are you Ready2Adapt?'
Wat moet ik weten, voordat ik een sessievoorstel doe?
Happy Games Changers 2022-56 (1).jpg

WAT ZIJN DE SESSIE SPELREGELS?

Goed dat je het vraagt! Dit is onze spelhandleiding:

+ Allereerst: Play in Business is een powerpointloos event. Wat betekent dat? Géén powerpoints, keynotes of andere slideshows tijdens jouw sessie. Er is hierin alleen uitzondering voor mensen die al eens een ruimtevaart hebben gemaakt.

+ Jouw sessie duurt maximaal 45 minuten. 

+ Aan jouw sessie kunnen minimaal 25 bezoekers deelnemen.

+ Wij geven de voorkeur aan Practice-Based Evidence. Met andere woorden: Het helpt als je de workshop al een keer hebt gedaan of gespeeld, met resultaat en je kunt dit laten zien.
Maar wat heb ik daar nou eigenlijk aan, spreken op Play in Business? 

WAT LEVERT SPREKER ZIJN MIJ OP?

Yes, hier houden we van. Een speler met hun oog op de uitslag. 

Word je uitgekozen als spreker voor Play in Business 2024, dan kun je rekenen op:
+ Een prachtig plekje in het programma, naast de enige echte André Kuipers.

+ Een gratis kaartje. Want ben je spreker, dan ben je ook de hele dag welkom als bezoeker. Hebben we je al gezegd dat er 20 we fantastische sessies plaatsvinden?

+ Netwerk, netwerk, netwerk. We verwelkomen op 28 juni 250+ bezoekers, sprekers en sponsors die allemaal open staan voor een gesprek met jou over de kracht van spelen.

+ Een ijsje. Niet onbelangrijk.

+ Roeptoeterij van ons, de organisators. Want wij zijn beretrots dat jij onze spreker bent, en dat steken we op onze socials niet onder stoelen of banken.

+ Bragging rights. Want jij bent tenslotte spreker op hét event over spelen op je werk. 
Hebben jullie nog tips, voor zo'n sessievoorstel?
2023 Happy Game Changers-3 (1).jpg

ONZE TIPS VOOR JOUW SESSIEVOORSTEL

Tof! Je gaat een voorstel indienen. Dit zijn onze top tips voordat je begint:

+ Kort en krachtig is een kunst. De titel, de beschrijving: zorg dat deze bondig en aantrekkelijk zijn en onze bezoekers enthousiast maken voor jouw sessie. Een beetje persoonlijkheid en schwung in je teksten: ja, graag!

+ Ben je beter in het vertellen dan in het schrijven over jouw sessie? Stuur ons dan een videovoorstel, waarin je jouw idee presenteert. Je kunt een link delen in het voorstel.

+ Heb je jouw spel of workshop al eens gespeeld? Verzamel dan een paar foto's of een video om met ons te delen.

+ We vragen je ook naar een sprekersfoto en -bio. Wat zeiden we? Kort ... en krachtig.

+ Je kan jouw voorstel altijd opslaan en op een later moment afmaken. 

+ Vragen? Stuur ons dan een mailtje op talks@playinbusiness.nl.

 

WAAR WACHT JE NOG OP?

IN DRIE STAPPEN IS JOUW VOORSTEL GEDAAN!

EEN

Lees de Play in Business website goed door, bekijk de sessies van onze voorgaande edities én houd rekening met wat we zoeken in een sessie. Ready? Voorstellen maar. 

TWEE

Doe je voorstel voor een sessie tijdens Play in Business 2024. Wees kort maar krachtig in je beschrijving en breng het voorstel tot leven. Schrijven niet zo je ding? Een videovoorstel mag ook. Als je meer tijd nodig hebt kun je jouw concept opslaan, en op een later moment afmaken.

DRIE

Klaar? Versturen maar! En nu is het wachten geblazen. Op 5 maart hoor je van ons of je een plekje in ons programma bemachtigd hebt.
Play-in-Business-2022-editie.jpg
bottom of page