top of page
Play-in-Business-Editie-1-Rocky-sprekers.JPG

SPREKERS & ORGANISATIE

ORGANISATOR

NANCY BEERS

De missie van Nancy is: 
"Verander de wereld, één spel tegelijk."

Play in Business is het event waar Nancy graag wil zijn, vandaar dat ze het organiseert.

Als ze niet hiermee bezig is, speelt ze bij grote bedrijven om dingen aan en af te leren, zowel kennis als gedrag.

  • Twitter
  • LinkedIn
Nanacy-Beers.jpg
763.jpg

KEYNOTE SPREKER

ROCKY HEHAKAIJA

Als iemand de kracht van spelen op een primaire, intuïtieve manier begrijpt, dan is het Rocky wel. In haar dagelijkse werk gebruikt ze de kracht van spel en voetbal om jongeren te helpen ontdekken dat zij een nieuwe generatie rolmodellen zijn.

Als winnaar van "Wie is de Mol?" 2020 houdt ze ook van een spelletje!

  • Rocky op Instagram
  • LinkedIn

DAGVOORZITTER

MICHÈLE SPARREBOOM

Michèle is recht voor zijn raap, Rotterdams en gaat aan van mensen die doen waar hun hart van in de fik gaat.

Zij maken namelijk een wereld van verschil, voor zichzelf en de wereld om hen heen.

Met haar platform Hart In De Fik werd ze genomineerd voor zowel Rotterdamse Zakenvrouw 2018 en Rotterdamse Vrouw van het Jaar 2021 in de categorie Politiek, Maatschappij en Welzijn.

  • LinkedIn
IMG-1997.jpg
Michele Sparrenboom
Rocky

Kom je ook in 2022?

Suzan Vink - web-2a.jpg

THEMAVOORZITTER
HR EN LEARNING & DEVELOPMENT

SAFARI

SUZAN VINK

Suzan geeft bijzondere aandacht aan gewone interactie. Met passie voor gastvrijheid laat Suzan de sprekers schitteren en gasten stralen. Met haar ervaring in het bedrijfsleven en onderwijs is Suzan een professionele gespreksleider. Ze vindt snel haar weg in uiteenlopende thema’s en kent het belang van het versterken van netwerken.

won-van-kalsbergen-met-trompet.png

THEMAVOORZITTER
VERANDERING, INNOVATIE & STRATEGIE 

EXPOLOODS

WON VAN KALSBEEK

Won is agile transformatie & management consultant en community lead bij Brunel. Vanuit haar passie voor mensen helpt ze individuen, teams en organisaties in het realiseren van verandering op het gebied van wendbaarheid, cultuur, houding en gedrag.

 

Won heeft 43 jaar levenservaring en wordt elke dag wijzer door learning by playing and doing. Van trompet tot stiften en kwasten tot spackmes en karabiners. En van verpleegster tot sales director en projectmanager tot agile expert. Haar nieuwsgierigheid, gedrevenheid, creativiteit en soms naïviteit maakt dat ze altijd in is voor een nieuwe uitdaging. En al loopt het bijna nooit zoals gepland, het komt altijd goed! Behalve dan met de trompet….

Hanneke-van-der-Veeken.JPG

THEMAVOORZITTER
PERSOONLIJKE ONTWIKKELING & GEZONDHEID

WHITE ROOM

HANNEKE VAN DER VEEKEN

Hanneke is werkzaam als manager van de FIT-academy bij GGZ Noord-Holland-Noord en zet zich hier dagelijks in voor de persoonlijke en professionele ontwikkeling van alle collega's in de organisatie. Spel, beweging (letterlijk en figuurlijk) en ontwikkeling zijn voor haar essentieel in zowel werk als thuis. Met een basis als dramatherapeut, gecombineerd met een Master Learning & Innovation heeft ze zich ingezet voor de behandeling van eetstoornissen, scholing van aankomend therapeuten en doorontwikkeling van professionals in de zorg.  Ze is voorstander van echtheid en professionele nabijheid, en legt hier in haar onderwijs en leiderschap de nadruk op. Wees jezelf, wees mens, met alles wat daarbij hoort.

annesophie-teunissen-xebia.jpg

THEMAVOORZITTER
SECURITY & PRIVACY

MUZIEKPLEIN

ANNE-SOPHIE TEUNISSEN

Anne-Sophie is security transformatie consultant bij Xebia en helpt organisaties een praktische benadering op info sec te adopteren, die aansluit bij hun digitale strategie en risicobereidheid. Haar dag is een succes als zij kleine veranderingen kan vinden die echt een verschil maken. Zij is in 2011 haar carrière begonnen als consultant in de IT. De eerste jaren was ze vooral bezig met procesoptimalisatie en digitale transformatie. Vanaf 2016 heeft zij zich de wereld van info sec snel eigen gemaakt. Door deze ervaringen te combineren heeft zij een nuchtere kijk op het vakgebied ontwikkeld. Anne-Sophie leeft volgens het gezegde 'sharing is caring' en is een groot voorstander van het idee dat kennisdeling en samenwerking leiden tot een collectieve groei.

Anne-Sophie Teunissen
Won

Ook zin in lekker netwerken?

Shu rectangle.jpg

SHU LIANG

Shu Liang, een Chinees-Canadees, verhuisde in 2017 naar Nederland en begon te werken voor een klimaatorganisatie. Shu is gepassioneerd over het kwestie, maar er moest meer gebeuren. Dus richtte ze in 2018 stichting Day of Adaptation op, om klimaatgerichte teambuildingactiviteiten te bieden aan organisaties. 

Shi Liang
Annabel_Konings.jpg

ANNABEL KONINGS

Annabel Konings is ruimtelijk ontwerper en spelmaker. In haar projecten wil ze aansluiting vinden tussen de mens en haar (soms verloren) omgeving. Verbinding staat voor haar altijd centraal. Annabel zet haar creatieve blik in binnen verschillende werkvelden. Veiligheid creëren voor een open gesprek, waarin ruimte is voor ieders mening en verhaal is waar ze goed in is. Contact op een gelijkwaardige en eerlijke manier is hierin heel belangrijk. Ze werkt doelgericht en is een praktische denker. Aandachtig doet ze experimenterend onderzoek en al makend trekt ze haar conclusies.

Annabel Konings
Kikkienanje-van-den-brink.jpg

KIKKIENANJE VAN DEN BRINK

Kikkienanje van den Brink is (HRM) expert, auteur en trainer in het ontwikkelen van (zelf)vertrouwen bij mensen binnen organisaties. Het fenomeen ‘(zelf)vertrouwen’ is een rode draad in haar leven. Kikkienanje is auteur van boeken als: ‘Zelfvertrouwen door bewustwording’ en ‘Mannen eten zelfvertrouwen als ontbijt’ een 4 delige boekenserie voor mannen en vrouwen die meer willen weten over de ontwikkeling van zelfvertrouwen bij mannen. Kikkienanje onderzoekt en maakt, met haar team, Serious Games om het (zelf)vertrouwen bij jou als persoon of personen binnen teams en/of management teams te versterken.

Kikkienanje van de Brink
Lia-Jaeqx–van-Tienen.JPG

LIA JAEQX - VAN TIENEN

Lia Jaeqx – van Tienen is verpleegkundig specialist GGZ. Ze vond haar werk soms behoorlijk zwaar en de behandelprocessen voor patiënten ook. Daarom ging ze op zoek naar hoe het anders kon. Vanuit verschillende theorieën die gebruikt worden in de gezondheidszorg kwam ze terecht bij de zinvolheid van speelsheid in behandeling. Persoonlijk groeien kan ook gewoon leuk en moeiteloos voelen, waardoor het makkelijker gaat.

Lia Jaeqx-van Tienen
debbie_van_steenpaal.jpg

DEBBIE VAN STEENPAAL

Een stempel druk je niet zomaar op Debbie van Steenpaal. Zij blijft ons verbazen met haar onmetelijke energie om complexe informatie verteerbaar te maken voor hen die het echt willen begrijpen. Visueel facilitator noemt ze zichzelf bij gebrek aan betere titel. Ze laat mensen tekenen om hun probleem beter te snappen en op te lossen.

Debbie van Steenpaal
marinus-van-kuivenhoven.png

MARINUS KUIVENHOVEN

Marinus Kuivenhoeven is werkzaam bij Xebia als Senior Security Consultant. In zijn vorige loopbaan bij Sogeti Netherlands was Marinus één van de medeoprichters van PaSS (Proactive Security Strategy). PaSS is een aanpak waarbij er zo vroeg mogelijk de security wordt ingebracht en afgestemd op organisatorisch, applicatief en infrastructureel niveau. Ook heeft hij in de afgelopen jaren op diverse internationale podia gesproken waaronder OWASP, NTE, Open Source Developer Conference, Hack in the Box, ROOTS, ‘Week van de Inspiratie’, Landelijk Architectuur Congress en Engineering World.

Marinus van Kuivenhoven
jennifer-van-exel.jpg

JENNIFER VAN EXEL

Jennifer zet de kracht van spel, psychologie en game design in om gedrag te veranderen! Als cultuursocioloog, veranderadviseur en serious games designer werkt ze bij Studio ToiToi. Ze werkt in organisaties om een cultuurverandering te begeleiden, als onderzoeker naar het gedrag van klanten of doelgroepen én als lead game designer. Ze gelooft dat spelen dé succesfactor is om je nieuwe vaardigheden en routines snel eigen te maken en dat spelen helpt om bewustwording te creëren over de plek van het individu in maatschappelijke uitdagingen. Samen met Renske heeft ze The Empathized Strategy Games ontwikkeld. Met deze spelprogramma's leidt ze organisaties op om mensgedreven te werken. 

Jennifer van Exel
renske.jpg

RENSKE BONGERS

Renske is sociaal- en omgevingspsycholoog en werkt als gedragsexpert in innovatieprojecten. Zo ontwikkelt ze nu een deep breathing tool en wandobjecten om stress te verminderen. Het gebruiken van je omgeving en de zintuiglijke ervaring fascineert haar mateloos en komen altijd terug in haar innovatieprojecten. Daarnaast geniet ze ervan om mensen nieuwe dingen te laten ontdekken, bij voorkeur dingen die gaan over zelfinzicht. Samen met Jennifer heeft ze The Empathized Strategy Games ontwikkeld. Met deze spelprogramma's leidt ze organisaties op om mensgedreven te werken. Ze gelooft dat iedereen de gedragsbril op kan zetten. Het liefste neemt ze je hierin mee door het te ervaren en te doen!

Renske Bongers

Kom je deze talentvolle groep professionals ontmoeten?

image.png

LINDA VAN SINTEN

Linda van Sinten is een ervaren Scrum Master bij TMC en bedenker van de Liberating Structures Visual Design cards. Ze combineert haar kennis van Scrum met de kracht van visualisaties en visuele hulpmiddelen om teams vooruit te helpen. Haar kracht ligt in het eenvoudiger en begrijpelijker maken van complexe zaken door heldere en to-the-point visualisaties. Met haar bedrijf Creative Elephant heeft ze al meer dan 500 mensen getraind in het maken van visuals van ideeën, strategieën en visies, in onder andere in tech en de zorg. Zij gelooft dat iedereen een creatieve ziel heeft, wachtend om te worden ontdekt. 

Linda van Sinten
Valentine Mairet
valentine_mairet.jpg

VALENTINE MAIRET

Valentine Mairet analyseert en evalueert cyberdreigingen en bouwt visuele representaties waarmee we deze problemen op een andere manier kunnen benaderen. Momenteel werkt ze als security engineer in het GitLab Incident Response team. Zoals ze het zelf zegt: als alles in de fik staat zijn Val en haar directe collega's de eersten die op de hoogte zijn en die het digitale vuur moeten doven. Daarnaast is ze voorzitter van de stichting WICCA, een onderwijsgemeenschap voor vrouwen in cybersecurity in Nederland. In haar vrije tijd is Val een hele grote RPG gaming fan, D&D speler, en fantasy auteur. 

babs-asselberg.png

BABS ASSELBERGS

Babs laat klantbeleving leven en activeert medewerkers en teams op creatieve & actieve wijze om het nog beter te doen voor klanten en leuker voor henzelf. Een van de belangrijkste middelen die zij inzet is het door haar en Nienke Bloem ontwikkelde The Customer Experience Game. Een (online) bordspel dat leidt tot interactie en actie, inzicht en inspiratie maar vooral zorgt voor veel plezier en onderlinge verbinding.

Babs Asselbergs
Fellinger-Stephan.png

STEPHAN FELLINGER

Stephan Fellinger is sinds 1995 internetondernemer en heeft diverse internetbedrijven opgezet, zoals Nederlands eerste bloguitgeverij Blogo.nl en de SpinAwards, de Oscars van de Nederlandse internetbranche. Hij is mede-oprichter van Dagstage.nl, een platform voor nieuwsgierige mensen die een dag met iemand mee willen lopen, en van Team Sherpa dat via spelsimulaties, organisaties in de huid van een tegenstander laat kruipen. Stephan werd gekozen tot “Online Mediaman van het jaar”.  

Stephan Fellinger
Esther-de-Kruijk.jpg

ESTHER DE KRUIJK

Avontuurlijk, bewust én speels. Dat is wie Esther is, maar ook wat ze in de wereld zet met Buitenspelen. Om aan te sluiten bij de wensen en uitdagingen van nu, vragen conventionele concepten als (zelf)leiderschap, werk en succes om een herontdekking. En het is die herontdekkingstocht die ze actief wil vormgeven: met Buitenspelen ontwikkelt ze daarom prikkelende micro-avonturen die organisaties en individuen terug brengen naar hun natuur. #consciousplay

Esther de Kruijk
Ide Koops - Play in Business.jpeg

IDE KOOPS

Als Testspecialist is Ide elke dag actief bij klanten van KZA om hen verder te helpen in het verhogen van hun softwarekwaliteit. Veelzijdigheid is zijn kracht en risico is een essentieel element van zijn werk! Hiermee krijgt hij inzicht in de belangen en prioriteiten en zorgt hij voor een effectieve aanpak. Ide denkt en doet altijd een stapje verder en zijn kennis delen is vanzelfsprekend, Ide laat je zien en ervaren hoe leuk en effectief het kan zijn om serieuze risico's met ‘play’ te identificeren

Ide Koops
Samantha van Hutten - Play in Business.jpeg

SAMANTHA VAN HUTTEN

Als kind kon Samantha niet netjes binnen de lijntjes kleuren. Dit is wat haar nog steeds typeert. Samantha creatief en oplossingsgericht, zowel als mens en als professional bij KZA en haar opdrachtgevers. Ze zoekt de grenzen op, speelt ermee en probeert zo organisch mogelijk het beste resultaat neer te zetten. Dit is waar Samantha haar successen mee behaalt. Als testspecialist en scrummaster weet ze met haar aanstekelijk enthousiasme anderen te inspireren om samen proactief op zoek te gaan naar risico’s en bedreigingen. En gaat ze graag met je het spel aan om deze te kunnen voorkomen. Durf jij ook buiten de lijntjes te kleuren?

Samantha van Hutten
Sanne Jeukens.jpg

SANNE JEUKENS

Sanne Jeukens is trainer en facilitator bij STORMPUNT. Hier helpt ze organisaties met het oplossen van vraagstukken door middel van creativiteit. Door het inzetten van diverse creatieve technieken laat STORMPUNT organisaties net even anders naar hun vraagstuk kijken en komen ze op die manier zelf met nieuwe, verfrissende ideeën. Ook het inzetten van spelelementen helpt ontzettend bij het creëren van nieuwe invalshoeken. Door in een veilige omgeving nieuwe ervaringen op te doen leer je anders naar je vraagstuk te kijken en kom je op nieuwe inzichten. Dit zet Sanne - zelf ook groot spelletjesliefhebber en naar eigen zeggen soms net een tikje te fanatiek - dan ook graag in tijdens haar sessies.

Sanne Jeuken
karen sikkema.jpeg

KAREN SIKKEMA

Karen Sikkema is ondernemer en ontwerper van serious games en experiences. Ze is gespecialiseerd in game-based learning en ontwikkelde het Game Based Learning Design Wheel, een ontwerpmodel voor serious games. Ze is eigenaar van serious game studio Living Story, waar ze al meer dan jaar ontwerpt voor leren in bedrijfsleven, onderwijs, cultureel erfgoed en toerisme. Ze is tevens eigenaar van de Wintertuin Experience, met de bijzondere Escape Room ELIXIR en horecagelegenheid in een botanische kas in hartje Baarn. Ze is daarnaast gastdocent bij verschillende hogescholen in binnen- en buitenland en spreker op congressen en events.

Karen Sikkema
FB_IMG_1630188294593.jpg

GWENDA NIELEN

Door militaire missies naar Irak en Afghanistan raakte Gwenda Nielen gefascineerd door mens, gedrag en verandering. Sinds 2007 heeft de socioloog, design-thinker, gedragsveranderaar en voormalig luitenant-kolonel haar expertise op dit thema steeds verder uitgebouwd. Van zowel onderzoek om gedrag te begrijpen en interventies om gedragsverandering te stimuleren tot het tegengaan van de impact van schadelijke desinformatie. Bij ADTAC (DROG) geeft ze op dit moment leiding aan een team van jonge professionals die diverse wetenschappelijk bewezen gameconcepten hebben ontwikkeld om de weerbaarheid tegen fake news en manipulatie te vergroten. Naast deze proven concepts is ze betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe, leuke en uitdagende games op het gebied van onder andere cybersecurity en cognitive biases en een nieuw format rondom scenario gaming. 

Gwenda Nielen
bottom of page