top of page
  • Foto van schrijverIrma Giling

Speel met Zorg; waarom ik organisator ben van Play in business.

Meedoen


Vanaf 2018 streeft het kabinet het doel na om drempels te verlagen in het leven van mensen met een beperking, zodat iedereen kan meedoen aan de samenleving. Een belangrijk, mooi, maar ook ingewikkeld initiatief. Ik denk namelijk, dat nooit alle drempels verdwijnen.


In mijn werk, maar ook in privé kijk ik graag naar hoe het wél kan. Ik hop met die rolstoel, met Down, met NAH, maar ook met iemand met een anderstalige of sociaal zwakkere achtergrond over de drempel heen, balanceer erop, stoepkrijt ‘m vol of speel er vol overgave toneel.


Ik wil meer spelen. Op cliëntniveau bijvoorbeeld. Door iemand spelenderwijs uit te nodigen om mee te doen en over die drempel te stappen zeg je: jij doet ertoe, jij mag er zijn, jij kan dit!


Maar er mag ook meer gespeeld worden met het zorg- en welzijnsteam en het management zelf. Om het team te coachen, als introductie, als kennisoverdracht of om een strategie uit te leggen. Spelen met een serieus onderwerp, verpakt in didactiek met licht, lucht en een lach.


De drang om (serieus) te spelen giet ik samen met Nancy Beers op 1 juli 2022 in hét event over spelen op de werkvloer: Play in Business.


Ons thema dit jaar is ‘meedoen’, omdat ik warm loop voor de kracht van (serieus) spelen om iedereen op de werkvloer te betrekken.


‘Werkvloer’ is hierin een uitgebreid begrip. Misschien ligt jouw werkvloer in de publieke sector (in de zorg, onderwijs, hulpdiensten of overheid) in de directe zorg of begeleiding of meer richting management, de commerciële sector, of misschien wel helemaal daarbuiten.


We maken tijdens Play in Business de connectie tussen Zorg & Welzijn en het bedrijfsleven. We gaan voor kruisbestuiving tussen de sectoren, bruggen bouwen, leren van elkaar. Hoe tof is dat?


Speel met elkaar, speel voor elkaar en speel met zorg!


Groeten,

Irma Giling

Creatief zorgprofessional

55 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page